opc_loader

Polymaker PolyCast

Polymaker PolyCast Filament Naturel 1,75 mm én 2,85 mm

PolyCast is speciaal filament, ontwikkeld voor het gieten van metaal.

Levertijd: op werkdagen voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Prijs exclusief BTW:

(Prijs excl. btw) 45,41
45,41

Diameter

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,7 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Artikelnummers
EAN:
6938936708131

PolyCast

PolyCast is speciaal filament, ontwikkeld voor het gieten van metaal.

PolyCast™ is speciaal filament, ontwikkeld voor het gieten van metaal. Bij het traditionele metaalgieten wordt eerst een mal gemaakt van was (verloren was / lost wax methode). Dit specialistische proces duurt lang en de kosten zijn hoog. Door een mal te 3D-printen met PolyCast™ is dit proces overbodig geworden. Een bijkomend voordeel van PolyCast™ is dat met 3D-printen complexe geometrische vormen gemaakt kunnen worden die met traditioneel gereedschap onmogelijk zouden zijn.

PolyCast™ is het eerste 3D-filament dat speciaal is ontwikkeld voor metaalgieten. Om dit mogelijk te maken is het materiaal van twee hoofdfuncties voorzien:

Uitstekende oppervlaktekwaliteit
PolyCast™ kan met een Polysher™ (dankzij de gepatenteerde Micro-Droplet technologie van Polymaker) gepolijst worden, waardoor de lagen onzichtbaar zijn en er een zeer glad oppervlak ontstaat. Dat is noodzakelijk voor de kwaliteit van de metaaldelen.

Clean Burnout
De meeste polymeren laten residu achter, als ze verbranden. Dat is een probleem bij het metaalgieten en dat kan leiden tot defecten aan de metaaldelen. Polymaker heeft het materiaal zo opgebouwd dat het bij temperaturen boven 600 graden volledig afbreekt en een schone gietvorm achterlaat.

Het gebruik van PolyCast™ is eenvoudig. Het print met normale PLA-instellingen en is compatibel met praktisch alle FDM / FFF 3D-printers. Polymaker heeft het materiaal zo ontwikkeld dat het een uitstekende printbaarheid en dimensiestabiliteit heeft, en bovendien ook eenvoudig van het ondersteuningsmateriaal te scheiden is.

De geprinte delen kunnen vervolgens in de Polysher™ worden gepolijst om de oppervlaktekwaliteit te perfectioneren. Na het polijsten is het geprinte object klaar om gebruikt te worden bij metaalgieten.

Het wordt sterk aanbevolen om de PolyBox™ te gebruiken bij het 3D-printen met PolyCast™. Bewaart u het filament voor langere tijd? Sla het dan op in de hersluitbare zak.

Polymaker PolyCast heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Polymaker PolyCast


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items