opc_loader

Raise3D Forge1 FFF Metaal 3D-printer

Raise3D Forge1 FFF Metaal 3D-printer

 

Debinden en Sinteren van de Green Parts

 

Raise3D MetalFuse System | First Metal Print Service

 

Het digitale model wordt 3D geprint op de Raise3D Forge1. Het geprinte object heet Green Part. Het Green Part wordt ontdaan van het kunststof (debinden) en wordt in de sinteroven tot een volledig metalen onderdeel met een dichtheid > 97% getransformeerd.

In de onderstaande video wordt het hele proces van CAD model tot en met het metalen onderdeel stap voor stap getoond:

Voordelen van de Forge1: + Geoptimaliseerde printparameters om het perfecte Green Part te realiseren + Gladde oppervlakteafwerking + Gemakkelijke scheiding van ondersteuningsmateriaal na sinteren +Compatibel met het MIM-proces
Schaalbare on-demand productie  De Raise3D Forge1 is een kostenefficiënte keuze voor on-demand productie van metalen onderdelen.
Betrouwbare metaal filamenten ontwikkeld door BASF:  Raise3D en BASF Forward AM hebben nauw samengewerkt tijdens het ontwikkelingsproces om een naadloze interactie te garanderen tussen de Forge1 3D-printer en de Ultrafuse® 316L- en Ultrafuse® 17-4-metaal filamenten, evenals Ultrafuse® Support Layer.  + Sterke Green Parts voor veilig transport + Open systeem met volledige toegang tot kritieke parameters voor toepassingen + Snelste ontbindingsnelheden op de markt + Meest volwassen en geïndustrialiseerde oplossing + Geoptimaliseerde printprofielen en functies voor hoogwaardige metalen onderdelen

 

Een volledige MetalFuse nabewerkingsoplossing
Leer meer

 

MetalFuse is een reeks producten bestaande uit Forge1, S200-C en D200-E, die samen een volledige productieoplossing bieden. Deze oplossing maakt maximale vertrouwelijkheid en snelle levering mogelijk gedurende het gehele productieproces.
Door het printproces te scheiden van het sinteren en ontbinden, maakt het MetalFuse-systeem het mogelijk om één systeem te koppelen aan meerdere Forge1-printers. Deze aanpak vergroot de algehele doorvoer van volledige metalen onderdelen door gebruik te maken van het grote verwerkingsvolume van de S200-C en D200-E.
Raise3D ideaMaker voor Metaal

 

ideaMaker voor Metaal biedt templates voor gevalideerde metaal filamenten, waardoor het eenvoudig is om te slicen.

 

Eenvoudige instelling van krimpcompensatie

In tegenstelling tot andere FFF-printmethoden vereist het printen van metaal een debind- en sinterproces om het uiteindelijke onderdeel te verkrijgen. Om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke onderdeel overeenkomt met de beoogde grootte, kan de grootte van de Green Parts automatisch worden ingesteld in de software om rekening te houden met een bepaalde hoeveelheid krimp. Dit garandeert dat de uiteindelijke grootte na ontbinding en sintering nauwkeurig zal zijn en geschikt voor gebruik.

 

Meer informatie

Voor meer informatie en prijsstelling gaat u naar onze webshop Raise3D Forge1. U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen om een afspraak te maken om de Raise3D Forge1 bij ons te komen bekijken.

Bits2Atoms is Raise3D Expert Reseller  Bits2Atoms is Raise3D Authorized Reseller