opc_loader

BCN3D PVA (wateroplosbaar) Filament

Artikelnr: 1222052201

BCN3D PVA Natural filament 2,85 mm 500 g

Ondersteuning materiaal / oplosbaar in water

Levertijd: 2 - 4 werkdagen

Prijs inclusief BTW:

(Prijs excl. btw) 55,95
55,95

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,7 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Artikelnummers
EAN:
8436586130480

Het in water oplosbare PVA-filament van BCN3D bij Bits2Atoms

PVA (polyvinylalcohol) is een in water oplosbare thermoplast die goed werkt als ondersteuningsmateriaal voor een verscheidenheid aan filamenten zoals PLA, PETG of vergelijkbare filamenten voor lage temperaturen. Het materiaal kan eenvoudig worden uitgewassen onder gewoon leidingwater en het resulterende PVA-afvalwater kan in de normale afvoer worden geloosd.

Voordelen en toepassingen voor BCN3D PVA-filament

De 3D printmaterialen van BCN3D zijn ideaal in combinatie met de BCN3D 3D printers. Er zijn materiaalprofielen voor dit filament in de BCN3D Stratos software op de BCN3D Sigma, evenals de BCN3D Epsilon. Met PVA kunnen complexe geometrieën worden gerealiseerd met behulp van wateroplosbaar dragermateriaal. Op deze manier kunnen holtes en fijne details op uitsteeksels worden gerealiseerd. Het materiaal is bijzonder geschikt voor ontwerpprototypes, architectuurmodellen of eenvoudige productiehulpmiddelen. Compatibel met PLA, PET-G, TPU en Nylon.

Opmerking:

PVA-filamenten hebben hygroscopische eigenschappen. Hierdoor neemt het materiaal water en vocht op. Deze eigenschap is voordelig na het drukproces, maar kan vooraf moeilijkheden veroorzaken. PVA dient vrij van (atmosferisch) vocht te worden opgeslagen. Ideaal is een Epsilon in combinatie met Smart Cabinet. Zie de mogelijkheden: filament drogers.

BCN3D PVA (wateroplosbaar) Filament heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
BCN3D PVA (wateroplosbaar) Filament


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items