opc_loader
Bits2Atoms / BCN3D presenteren 3D-printen in metaal: voor meer informatie en laatste nieuws klik hier.

Van 3D-printer naar 3D-print fabriek: RaiseCloud

De managed 3D-printfarm

RaiseFactory, uw schaalbare fabriek

Frustraties

Iedereen die met meerdere personen van een 3D-printer gebruik maakt heeft het weleens meegemaakt. Uren gewacht tot de 3D-printer klaar is met de print waarmee deze bezig was, net het moment gemist dat de 3D-printer vrij was en vervolgens heeft een collega of medestudent de 3D-printer al gekaapt en is zijn / haar object aan het 3D-printen. Hoe frustrerend is het om weer te moeten wachten op de volgende mogelijkheid.

3D-printer beheerder

Doorgaans wordt dit "opgelost" door een beheerder van de 3D-printer aan te wijzen. Medewerkers of studenten bedienen dan niet zelf de 3D-printer, maar geven hun bestand aan de beheerder. Die vervolgens er zorg voor draagt dat de bestanden geprint worden. Bij een beperkt gebruik van de 3D-printer is dit nog te overzien. Neemt het gebruik toe, dan wordt de beheerder gillend gek van alle gebruikers die steeds aan zijn bureau staan met bestanden en met vragen over de status van hun print.

3D-printfarm

Het komt steeds vaker voor dat onze klanten meerdere 3D-printers in een zogenaamde printfarm hebben staan. Een paar 3D-printers in een mooi rek is een goed begin, maar het blijven "losse" 3D-printers. En het boven beschreven probleem speelt zich vervolgens in veelvoud af. Om doorgaans nog verder uit de hand te lopen als niet alle 3D-printers van hetzelfde type zijn en / of als niet elke 3D-printer in de farm hetzelfde printmateriaal (filament) heeft geladen. Dit is niet meer te doen zonder goede ondersteunende tooling. Tooling die helpt om overzicht te houden (over zowel de verschillende uit te voeren 3D-print opdrachten alswel over de verschillende 3D-printers en hun status.

Raise3D Technologies

Raise3D heeft dit complexe probleem onderkend en heeft dit met hun software oplossing weten te tackelen. Een naadloze integratie van slicer software (ideaMaker), print / printer management software (RaiseCloud) en, niet te vergeten, de RaiseTouch software op de 3D-printer zelf. Standaard geleverd bij elke Raise3D 3D-printer. Uw 3D-printfarm wordt zo een goed te beheren fabriek, uw eigen RaiseFactory. Flexible manufacturing zoals het behoort te zijn.

Bel of mail ons voor een afspraak (in real life of digitaal via bijvoorbeeld Skype of ZOOM). Wij helpen u graag om uw eigen fabriek te realiseren.

Momenteel bestaat de Raise3D Industrial-grade 3D-printer serie uit de E2 IDEX, de Pro2 Dual en de Pro2 Plus Dual.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.