opc_loader

Dual color 3D-printen met een Ultimaker 3 en Cura 2.3.1

Stappenplan dual color 3D-printen - Ultimaker 3 - Bits2Atoms

Dual color 3D-printen met een Ultimaker 3 en Cura 2.3.1

3D-printen met twee kleuren lijkt soms een hele opgave. Het hieronder beschreven stappenplan helpt u snel op weg. Het stappenplan is geschreven voor een Ultimaker 3.

Om een object in twee kleuren te kunnen printen, dient de tekening in 2 delen te worden opgesplitst en in twee STL bestanden te worden opgeslagen. In dit voorbeeld gebruiken we een verkeerspillon (http://www.thingiverse.com/thing:948045). STL_1 bevat de witte ringen, STL_2 de oranje ringen. We printen de pillon in generiek PLA.

1) Zorg ervoor dat in Cura beide printcores goed zijn ingesteld. Voor het printen met PLA dienen beide princores van het type AA te zijn, zowel op de machine als in Cura.

 

.Stap 1, instellen van de printcores in Cura - Ultimaker 3 - Bits2Atoms

 

2) Laad de twee STL bestanden in Cura.

 

Stap 2, laad de twee STL bestanden in Cura - Ultimaker 3 - Bits2Atoms

 

3) Selecteer het gedeelte wat u wil printen met de kleur in printcore 1. In het menu aan de linkerkant geeft u aan dat dit deel met printcore 1 moet worden geprint.

 

Stap 3, selecteer het deel dat met printcore moet worden geprint - Ultimaker 3 - Bits2Atoms

 

4) Vervolgens selecteert u het tweede model. Geef aan dat u dit deel met de kleur in printcore 2 wil printen. Gebruikt u een generiek materiaal, dan wordt het tweede model iets donkerder van kleur. Gebruikt u Ultimaker materiaal, dan krijgen de modellen de kleur die daadwerkelijk in de printcores is geladen.

 

Stap 4, Selecteer het tweede model en geef hier printcore 2 aan - Ultimaker 3 - Bits2Atoms

 

5) Selecteer vervolgens beide modellen (houdt hiervoor de shift-toets ingedrukt). Klik vervolgens met de rechter muisknop. U krijgt vervolgens een pop-up menu te zien. Kies voor de optie “Merge models”.

 

Stap 5, selecteer beide modellen en merge - Ultimaker 3 - Bits2Atoms

 

6) Pas, indien nodig, de settings aan in het menu rechts. In “Recommended” print setup krijgen beide printcores dezelfde settings. Wilt u specifieke instellingen per printcore gebruiken? Kies dan voor de “Custom” print setup.

 

Stap 6, pas eventueel de settings aan - Ultimaker 3 - Bits2Atoms

 

7) Uw dual color object is klaar om te worden geprint.

Terug

18-02-2024 om 19:44:08 door wim wesselink

leuk stappen plan alleen jammer dat niet meer klopt we zitten nu al bij cura 5.5.0 en de indeling is veranderend

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.