opc_loader

Is 3D printen te langzaam?

Is 3D printen te langzaam?

Is 3D printen te langzaam?

Regelmatig hoor ik van mensen die ik spreek dat 3D printen te traag is. Maar is dat wel zo? De tijd die het printen van een voorwerp in beslag neemt wordt in belangrijke mate bepaald door de grootte van het voorwerp. Een klein, plat labeltje neemt een kwartiertje in beslag, een borstbeeld die zo ongeveer de gehele ruimte in de printer in beslag neemt kan zomaar een paar dagen duren. Als je daar naast gaat zitten kijken tot het klaar is, dan duurt het inderdaad verschrikkelijk lang.

Maar zit jij wel eens het hele programma van je wasmachine naar de trommel te turen tot de was eindelijk klaar is? Nee natuurlijk niet! De meeste mensen zullen het niet in hun hoofd halen uren naar de wasmachine te kijken. De wasmachine heet niet voor niets machine. Het is een apparaat dat je het werk uit de handen neemt. In de tijd dat de machine draait, kun je zelf leuke en of nuttige andere dingen doen.

Met de huidige generatie 3D printers is het net zo. Het door jou ontworpen of gedownloade voorwerp wordt door de 3D printer gemaakt. Gedurende de tijd die de machine daar mee bezig is, kun jij gewoon doorgaan met waar jij goed in bent. Of je gaat iets leuks doen ...

 

 

De video is van 3DShook, een nieuw platform dat het super eenvoudig maakt om met name thuis te printen: www.3dshook.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.