opc_loader

Raise3D E2 IDEX FDM 3D Printer

Artikelnr: 1004000102

Raise3D E2 IDEX FDM 3D Printer

De Raise3D E2 is een multifunctionele 3D-printer. Professionele kwaliteit, extreem goed in 3D-printen van flexibele materialen. De printer is voorzien van 2 onafhankelijke printkoppen (IDEX system).

VOORJAARSACTIE: Tijdelijk ontvangt u GRATIS Raise3D Filament ter waarde van € 500,- ex BTW (= € 605,- incl BTW) bij aankoop van een nieuwe Raise3D E2 3D-printer!

Offerte / demo aanvragen

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Prijs inclusief BTW:

(Prijs excl. btw) 2.999,00
2.999,00

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,7 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Artikelnummers
EAN:
6970240723158

De E2, een desktop 3D-printer met IDEX systeem

Raise3D E2 IDEX Desktop 3D-printer | Bits2Atoms

De Raise3D E2 is een desktop 3D-printer met onafhankelijke dubbele extruders (ook bekend als IDEX). IDEX geeft de E2 de mogelijkheid om meer geavanceerde functies uit te voeren, zoals Mirror Mode en Duplication Mode, waardoor deze printer ideaal is voor professioneel 3D-printen.

Deze IDEX 3D-printer beschikt over Easy Swap Print Heads voor extra gemak bij onderhoudswerkzaamheden of routinematige printtaken. De Auto Bed Leveling en BuildTak FlexPlate van de E2 zijn gebruiksvriendelijke functies die bijdragen aan het produceren van hoogwaardige 3D-geprinte onderdelen.

Deze desktop 3D-printer kan printen met verschillende soorten filamenten, en zijn unieke extruder tandwielen ontwerp maakt het gebruik van flexibele 3D-printmaterialen, zoals TPU, betrouwbaarder en met betere resultaten.

De Raise3D E2 desktop 3D-printer is uitstekende optie voor kleine-batch productie, engineering en onderwijs. Net als alle 3D-printers van Raise3D kan de E2 worden gekoppeld met ideaMaker, een 3D-slicersoftware, ideaMaker Library, een platform voor het delen van 3D-printbestanden met de Raise3D-community, en RaiseCloud, een cloudgebaseerd 3D-printbeheerplatform. De Raise3D E2 desktop 3D-printer is uitstekende optie voor kleine-batch productie, engineering en onderwijs.

De Raise3D E2 is een IDEX 3D-printer

IDEX staat voor onafhankelijke dubbele extruders, wat betekent dat de extruders onafhankelijk van elkaar kunnen werken langs dezelfde as tijdens het printen om meer geavanceerde functies uit te voeren.

De E2 is een desktop 3D-printer met IDEX. Met IDEX kan één extruder stil blijven staan en aan de zijkant blijven terwijl de tweede extruder het model print, waardoor het risico wordt geminimaliseerd dat de nozzle op de stilstaande extruder interfereert met de printtaak tijdens dubbel- of enkelvoudige extrusie.

Raise3D E2 IDEX FDM FFF 3D-printer | Bits2Atoms

IDEX kan twee gespecialiseerde functies uitvoeren, namelijk Mirror Mode en Duplication Mode.

Mirror Mode print tegelijkertijd een model en de omgekeerde versie van datzelfde model. Het is handig omdat het de noodzaak elimineert om een extra ontwerpbestand te maken voor het omgekeerde model, en het bespaart de tijd die normaal gesproken wordt besteed aan het apart printen van het omgekeerde model.

Duplication Mode is gesynchroniseerd printen, wat betekent dat het beide extruders gebruikt om tegelijkertijd een model en een exacte kopie van dat model te printen. Het kan de productiecapaciteit binnen dezelfde tijdsperiode verdubbelen.

Easy Swap Print Heads

Easy Swap Print Heads zijn een handige functie van de E2. Deze printkoppen zijn eenvoudig te verwijderen, waardoor het eenvoudig en snel is om een printkop te vervangen door een andere printkop. Er zijn verschillende redenen waarom het nodig is om printkoppen te wisselen, zoals het moeten gebruiken van een printkop met een ander type nozzle.

Eventuele reserve Easy Swap Print Heads kunnen eenvoudig worden voorbereid met geharde nozzles en nozzles van verschillende groottes, zoals 0.4, 0.6 en 0.8 nozzles om in een paar stappen te wisselen en weer te kunnen printen.

Auto Bed Leveling

Een waterpas bed is een belangrijke factor voor de kwaliteit van het uiteindelijke printresultaat. Bedlevelling is het proces waarbij wordt getest en bevestigd dat het printplatform volledig waterpas is voordat met printen wordt begonnen. Dit kan een tijdrovend proces zijn.

Echter, gebruiksvriendelijke 3D-printers, zoals de E2, hebben Auto Bed Leveling. Auto Bed Leveling gebruikt een sensor om de afstand tussen het printbed en de nozzle op verschillende locaties van het bed te meten en gebruikt deze informatie om de nozzle aan te passen om ervoor te zorgen dat de juiste afstand tussen het bed en de nozzles tijdens het printen wordt gehandhaafd. Dit betekent dat de extruder zich kan aanpassen aan kleine oppervlaktecontourveranderingen, resulterend in verbeterde hechting aan het bed en een betere uiteindelijke printkwaliteit.

Flexibele bouwplaat

Een bouwplaat is een vlak oppervlak dat tijdelijk hecht aan de onderste laag van het model tijdens het printen. Het is ook het oppervlak waarop een hechtmiddel wordt aangebracht bij het printen met bepaalde filamenten. Soms kunnen prints beschadigd raken bij het verwijderen van de bouwplaat.

Raise3D E2 IDEX FDM / FFF 3D-printer, flexibele bouwplaat | Bits2Atoms

De E2 is uitgerust met de BuildTak FlexPlate, een flexibele bouwplaat. De BuildTak FlexPlate buigt, waardoor 3D-geprinte onderdelen gemakkelijk kunnen worden verwijderd, waardoor mogelijke schade aan het uiteindelijke printstuk wordt geminimaliseerd bij het verwijderen van de print van de plaat. De flexibele bouwplaat kan ook snel zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgen om door te gaan met printen.

Ingebouwde camera

De E2 is voorzien van een camera om het volledige 3D-printproces van elke printopdracht te monitoren. Deze camera werkt door verbinding te maken met RaiseCloud, waardoor gebruikers op afstand elke printopdracht kunnen volgen. Dit kan rechtstreeks vanuit de slicer software ideaMaker (binnen het eigen netwerksegment) of via RaiseCloud over het internet thuis of onderweg.

In staat om een verscheidenheid aan filamenten te printen

De E2  kan met een verscheidenheid aan filamenten met een maximale printtemperatuur tot 300℃ pritnen. Dit kan met Raise3D filamenten (ideaMaker beschikt over de profielen). De E2 heeft een open filament systeem. Voor andere merken filament kunt u vaak de profielen vinden in het Raise3D Open Filament Programma (OFP, https://www.ideamaker.io/)

Raise3D E2 Desktop IDEX 3D-printer, 3D-printen met een groot scala aan filamenten | Bits2Atoms

Overige voorzieningen

  • Power Loss Recovery
  • Detectie van op deur / klep
  • Volledig metalen frame
  • Hepa filter met actieve koolstof
  • Touchscreen

Algemeen

Build Volume (W×D×H)

Single Extruder Print: 330×240×240 mm

Dual Extruder Print: 295×240×240 mm

Machine Size (W×D×H) 607×596×465 mm
Print Technology FFF
Motion System Independent Dual Extruders
Filament Diameter 1.75 mm
XYZ Step Size 0.78125, 0.78125, 0.078125 micron
Print Head Travel Speed 30 – 150 mm/s
Build Plate Flexible Steel Plate with Buildtak
Max Build Plate Temperature 110 ºC
Heated Bed Material Silicone
Build Plate Leveling Mesh-leveling with Flatness Detection
Supported Materials PLA / ABS / HIPS / PC / TPU / TPE / NYLON / PETG / ASA / PP / PVA / Glass Fiber Infused / Carbon Fiber / Infused / Metal Fill / Wood Fill
Nozzle Diameter 0.4 mm (Default), 0.2/ 0.6/ 0.8/ 1.0 mm (Available)
Max Nozzle Temperature 300 ºC
Connectivity Wi-Fi, LAN, USB port, Live camera
Noise emission (Acoustic) < 50 dB(A) when building
Operating Ambient Temperature 15-30 ºC, 10-90% RH non-condensing
Storage Temperature -25 °C to +55 °C, 10-90% RH non-condensing
Technical Certifications CB, CE, FCC, RoHS
Filter HEPA filter with activated charcoal

Elektrisch

Power Supply Input 100-240 V AC, 50/60 Hz 230 V @2 A
Power Supply Output 24V DC, 350 W

Software

Slicing Software ideaMaker
Supported File Types STL, OBJ, 3MF
Supported OS WINDOWS/ macOS/ LINUX
Machine Code Type GCODE

Bediening

User Interface 7-inch Touch Screen
Network Wi-Fi, Ethernet
Resume Print after Power Outage Firmware recording, no need for battery installation
Screen Resolution 1024*600
Motion Controller ARM Cortex M7.400MHZ FPU
Logic Controller NXP ARM Cortex-A9 Quad 1 GHz1GB
Memory 1GB
Onboard Flash 8GB
OS Embedded Linux
Ports USB 2.0*2, Ethernet*1
Raise3D E2 IDEX FDM 3D Printer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Raise3D E2 IDEX FDM 3D Printer


Laatst bekeken items