opc_loader

Ultimaker Filament Overzicht

Ultimaker Filament PLA ABS CPE PC Nylon TPU 95A - Bits2Atoms

Ultimaker Filament Overzicht

Als er één ding in 2016 duidelijk is geworden, is dat er heel veel ontwikkeling plaats vindt in de materialen die gebruikt kunnen worden bij het 3D-printen op Fused Deposition Modelling (FDM) 3D-printers. Naast de al bijna traditionele materialen (filamenten) als PLA (polylactic acid) en ABS (acrylonitril butadieen styreen), zijn er enorme sprongen gemaakt met nieuwe materialen zoals PC (polycarbonaat) en Nylon (polyamide). Deze "engineering materials" maken het nog beter mogelijk om functionele toepassingen te 3D-printen.

Medio augustus 2016 heeft Ultimaker haar eigen filament reeks uitgebreid met CPE+ (co-polyester), PC, Nylon en TPU 95A (thermoplastische polyurethaan).

De keuze is reuze, maar hoe vindt je het meest geschikte filament voor jouw toepassing? Bits2Atoms heeft een handig overzicht gemaakt met alle Ultimaker filamenten en waar ze voor gebruikt kunnen worden: Ultimaker Filament Overzicht.

Twijfelt u over welk filament in uw situatie het meest geschikt is? Kom dan langs in onze vestiging in Zutphen of bel / mail ons met uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.