opc_loader

3D-print nu 3 tot 5 keer sneller met Raise3D Hyper Speed

3D-print nu 3 tot 5 keer sneller met Raise3D Hyper Speed

3D-printen in Hyper Speed met Raise3D

 

Is het mogelijk om 3 to 5 keer sneller te 3D-printen met behoud van kwaliteit? We namen de proef op de som met onze Raise3D Pro3 professionele 3D-printer voorzien van de Raise3D Hyper Speed Upgrade Kit en met gebruik van Raise3D Hyper Speed PLA Filament. 

Om een uitspraak te kunnen doen over de kwaliteit hebben we een print gemaakt van een object bestaande uit twee delen. Als na het printen de 2 delen precies in elkaar passen, is dat een goede indicatie van de kwaliteit van de print.

Een vergelijking van de printsnelheid hebben we gemaakt door de beide delen eerste in standaard instelling  te slicen. De totale printtijd komt dan uit op ruim 49 uur. Vervolgens hebben we de beide delen gesliced in standaard Hyper Speed settings met Hyper Speed Filament. De totale printtijd komt dan uit op slechts 13 uur! Dat is een enorme tijdswinst!

Maar hoe zit het nu met de kwaliteit van de print? Dat ziet u in de onderstaande video. Beide delen komen hier rechtstreeks van de printer (zonder nabewerking):

 

Is er dan niets nadeligs op te noemen? Jawel, vooralsnog is Raise3D Hyper Speed Filament alleen in de varianten wit PLA en naturel (= wit) ABS leverbaar. In het tweede kwartaal dit jaar wordt het materialen gamma uitgebreid met Hyper Speed ABS+, Hyper Speed ASA, Hyper Speed PETG en Hyper Speed PC.

Wilt u de Raise3D Pro3 3D-printer en het geprinte object uit de video zelf zien? Maak dan een afspraak voor een demonstratie bij ons op kantoor: maak een afspraak. Raise3D Pro3 Series 3D-printers vindt u hier: alle Raise3D professionele 3D-printers, de beschikbare Raise3D Hyper Speed filament vindt u hier: actuele Raise3D Hyper Speed Filamenten.

 

Over Bits2Atoms: 
Wij werken voor bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen. Wij helpen ze om 3D-printoplossingen te implementeren zodat 3D-printen een bijdrage levert aan het bereiken van hun doelstellingen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.