opc_loader

Raise3D kondigt de RMF500 aan, een groot formaat FFF 3D-printer

Raise3D kondigt de RMF500 aan, een groot formaat FFF 3D-printer

Raise3D kondigt de RMF500 aan, een groot formaat FFF 3D-printer

De RMF500 is een groot formaat FFF 3D-printer die ontwikkeld is om te printen met koolstofvezelversterkte filamenten. De RMF500 print met industriële precisie en herhaalbaarheid. 

 

  • De RMF500 voorziet in de behoefte van klanten aan een groter bouwvolume en sterkere filamenten voor additive manufacturing
  • De printer voldoet aan de industrie-eis voor zeer nauwkeurige en betrouwbare herhaalbaarheid, met behulp van de meest geavanceerde FFF 3D-printtechnologie die momenteel beschikbaar is
  • De RMF500 is ontworpen om te voldoen aan de productie-eisen van productie op hoog niveau in termen van kwaliteit en snelheid en kan eindonderdelen maken die stijver, sterker en beter bestand zijn tegen zowel hitte als impact dan conventioneel 3D-geprinte onderdelen
  • De RMF500 gebruikt uitsluitend filament dat zorgvuldig is samengesteld om een ​​perfecte end-to-end klantervaring te garanderen

 

 

 

Raise3D RMF500, een 3D-printer gericht op kleine serieproductie in de industriële sector

De RMF500 is ontworpen om de industriële klanten van Raise3D in staat te stellen te 3D-printen op een veeleisender niveau, waar op hoge snelheid nauwkeurig en herhaaldelijk onderdelen voor eindgebruik kunnen worden gefabriceerd, die zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkt materiaal.

 

De belangrijkste kenmerken van de RMF500

De RMF500 is ontworpen met hoofdkenmerken die hem een ​​sterke positie geven binnen zijn segment:

  • Uiterst nauwkeurige herhaalbaarheid
  • Hoge snelheid en groot bouwvolume
  • De mogelijkheid om hoogwaardig materiaal te gebruiken

 

 

Uiterst nauwkeurige herhaalbaarheid

Door het gebruik van lineaire motoren kan de RMF500 onderdelen produceren met een nauwkeurigheid van 0,001 mm langs de X- en Y-as. Een precisie van 0.0009765 mm wordt bereikt langs de Z-as. De synchrone regeling met gesloten lus van 1 μm vermindert snelheidsvariaties bij belastingveranderingen van de motor, waardoor de precisie nog verder wordt verbeterd.

 

 

Hoge snelheid en groot bouwvolume

De RMF500 heeft een groot bouwvolumw van 500 x 500 x 500 mm en kan printsnelheden tot 300 mm/s bereiken, een versnelling tot 2G en verplaatsingen tot 1000 mm/s. De printer is uitgevoerd met het Independent Dual Extruder-systeem (IDEX) waardoor het mogelijk is om 2 printopdrachten (in duplication of mirror mode) tegelijk uit te voeren, waardoor de RMF500 nog productiever wordt.

 

De mogelijkheid om hoogwaardige materialen te gebruiken

Raise3D heeft veel tijd besteed met het zoeken naar de beste materialen voor betrouwbaar, ononderbroken 3D-printen van sterke onderdelen voor eindgebruik. Het resultaat is een met koolstofvezel versterkt filament met een hogere stijfheid en lagere krimpverhouding, het heeft geen verwarmde kamer nodig om kromtrekken te voorkomen, zoals zo gebruikelijk is bij 3D-printen. Dit leidt tot een veel efficiëntere printer, die weinig stroom verbruikt, en slechts 120W gebruikt om een ​​enkele hotend van stroom te voorzien. De resulterende onderdelen gemaakt van het met koolstofvezel versterkte filament zijn lichtgewicht en toch extreem sterk, waardoor ze een goed alternatief zijn voor metalen onderdelen.

 

 

Non-stop printen

Om ervoor te zorgen dat er probleemloos en ononderbroken kan worden geprint, is de RMF500 uitgerust met vier supergrote cartridges van 2,5 kg (hoofd- en hulpcartridges, elk met sets), waarbij de 3D-printer automatisch kan schakelen tussen hoofd-/hulpcartridges zonder interventie van een operator. De actieve vochtigheidsregeling houdt de vochtigheid onder de 5% relatieve vochtigheid.

 

Stevige, duurzame constructie

Naast de bovengenoemde voordelen biedt de RMF500 nog meer voordelen. Alle dragende structurele delen van de RMF500 zijn gemaakt van hoogwaardig gehard staal, met een maximale belasting die de Z-as kan weerstaan ​​van ongeveer 100 kg. Het lineaire motoraangedreven systeem heeft weinig speling en vereist weinig onderhoud. De doorbuigingsfout van de Z-as met een hoge belasting in het gehele bewegingsbereik wordt geschat op 50% lager dan die van concurrerende producten.

 

Beschikbaarheid en prijsstelling

De Raise3D RMF500 industriële 3D-printer zal in de loop van 2022 op de markt komen. De exacte datum en de prijsstelling is op het moment van schrijven nog niet bekend.

 

 

Over Bits2Atoms

Bits2Atoms is sinds januari 2014 actief in 3D-printen / Flexible Manufacturing en 3D-scannen. Bits2Atoms richt zich op consultancy, verkoop en implementatie van professionele 3D-print & 3D-scan oplossingen voor het MKB en Onderwijsinstellingen.

Contactgegevens:
Bits2Atoms, Zonnehorst 5, 7207BT Zutphen, Nederland
email: info@bits2atoms.nl / telefoon: +31575 469 554

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.