opc_loader
Bits2Atoms / BCN3D presenteren 3D-printen in metaal: voor meer informatie en laatste nieuws klik hier.

Op zoek naar de beste kwaliteit 3d printer? Mass Portal Pharaoh.

De beste kwaliteit 3d printer: Mass Portal Pharaoh High Definition 3D-printer

De beste kwaliteit 3d printer

Bits2Atoms richt zich voornamelijk op de zakelijke markt, onderwijsinstellingen en op de veeleisende consument. Wij zijn continu op zoek naar de beste kwaliteit 3d printer voor onze klanten. Op dit moment zijn er al heel veel verschillende 3D-printers te koop op de Nederlandse markt en nog steeds komen er nieuwe bij. Voor elk doel is er inmiddels wel een geschikte 3D-printer. In deze blog nemen we de Mass Portal Pharaoh 3D-printer onder de loep. Eindelijk weer eens een 3D-printer die ons aangenaam wist te verrassen.

​Laten we eerst definiëren wat wij voor onze klanten onder kwaliteit verstaan. Naar onze mening dient een 3D-printer onze klant te ondersteunen in haar werkzaamheden en moet de printer zelf zo min mogelijk beslag leggen op de tijd van onze klant. Om dat te bereiken moet een 3D-printer eenvoudig zijn te bedienen, een goede printkwaliteit bieden en degelijk zijn gebouwd.

Algemeen

​De Mass Portal Pharaoh bestaat uit een serie 3D-printers in 3 verschillende groottes die aangeduid worden met de maximale diameter / hoogte van het te printen object: 20, 30 of 40 centimeter. Elk formaat is leverbaar in 2 uitvoeringen. Een basis versie en een "full options" versie met een dual extruder voor de 20 cm en zelfs een triple extruder voor de 30 en 40 cm versies. Alle uitvoeringen zijn FDM printers,

Bediening

​Met ingang van 1 juli 2016 beschikken alle leverbare versies over een groot touchscreen dat centraal bovenaan de machine is geplaatst. Het, Engelstalige, scherm is overzichtelijk ingedeeld. De grote pictogrammen maken het erg eenvoudig om bijvoorbeeld het materiaal te laden of een bestand te selecteren om te printen. Tijdens het printen geeft het scherm de voortgang weer. Bij de 3D-printer wordt een, eveneens Engelstalige, gebruikers handleiding geleverd. De papieren handleiding leidt je door het hele proces van uitpakken tot het maken van de eerste print heen. Het geeft een goed overzicht van alle functies van het touchscreen. Bij elke Mass Portal wordt een licentie voor Simplify 3D geleverd. Simplify 3D staat bekend als erg goede software om een 3D tekening om te zetten naar een bestand voor de 3D-printer. De Mass Portal kan ook worden gebruikt met Cura.

Printkwaliteit

Enkele voorbeelden van de verbluffende printkwaliteitWas de bediening al een prettige ervaring, het werd nog beter toen we de eerste print gingen maken. Als eerste de in het interne geheugen van de printer meegeleverde bestand van een vaasje. Natuurlijk mag je verwachten dat de fabrikant ervoor heeft zorg gedragen dat deze goed geprint wordt. Maar toch werden we verrast door het zeer gladde oppervlak van het printresultaat.

Hoogste tijd om zelf een object te slicen en te printen. Toevallig kwam het model van een koggellager voorbij. We gebruikten standaard settings in Cura, een laaghoogte van 100 micron en Bits2Atoms PLA als materiaal. Ook hier was het printresultaat heel erg goed. We hebben nog meer objecten laten volgen en iedere keer waren we blij verrast met het resultaat.

De euforie hield op toen we een klein object probeerden te printen met de standaard Cura settings. Navraag bij Mass Portal leerde ons dat met het Mass Portal profiel voor Simplify 3D ook kleinere objecten (met in ons geval veel retractie) met een heel erg goede kwaliteit worden geprint. Top!

 

Bouwkwaliteit

Mass portal beste kwaliteit 3d printer bouwkwaliteitMass Portal gebruikt voor haar 3D-printers kwaliteits materialen. De printer zit solide in elkaar, maakt gebruik van stevige aluminium profielen en oogt uitstekend. Veel onderdelen worden in eigen beheer op een hoogwaardige wijze gemaakt.

Afhankelijk van de uitvoering, is de printer voorzien van een verwarmd glazen printbed en uitneembare plexiglas zijpanelen / deurtje. Het printbed is uitneembaar. De kalibratie van de printkop is een volautomatisch proces. Na het uitpakken moet de kalibratie doorlopen worden via het menu op het touchscreen. Tot op heden hebben we nog geen reden gehad om opnieuw te kalibreren.

De printer is opgebouwd volgens het delta principe waarbij gebruik wordt gemaakt van robottechnologie. Hierdoor produceert de machine nauwelijks trillingen en is het geluidsniveau erg laag.

Inmiddels hebben we er vele honderden uren printen opzitten. De machine heeft het prima doorstaan.

 

Conclusie

Zagen we de laatste tijd vooral 3D-printers voorbij komen die meer van hetzelfde boden, de Mass Portal Pharaoh serie heeft ons in positieve zin verrast. Eentje waar wij volledig achter durven te staan en als de beste kwaliteit 3d printer aan onze klanten willen aanbevelen. De Mass Portal Pharaoh is leverbaar vanaf € 3267,- inclusief BTW.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.