opc_loader

BCN3D lanceert Metal Pack voor de Epsilon W50 en W27

BCN3D lanceert Metal Pack voor de Epsilon W50 en W27

Roestvast Staal 3D-printen op de BCN3D Epsilon serie 3D-printers

BCN3D lanceert het Metal Pack waarmee het mogelijk wordt om op de BCN3D Epsilon W50 en de BCN3D Epsilon W27 3D-printers stainless steel objecten te 3D-printen. BCN3D speelt in op de groeiende vraag van de industrie om roestvaststalen onderdelen te produceren, voornamelijk in de farmaceutische, voedingsmiddelen-, automobiel-, ruimtevaart- en productiesectoren. Met het nieuwe pakket kan 3D-printen van metaal rechtstreeks concurreren met de huidige technologieën MIM en CNC, met vergelijkbare mechanische eigenschappen en veel meer ontwerpvrijheid. Het BCN3D Metal Pack is ontwikkeld met Ultrafuse® Metal Filaments van Forward AM, het merk van BASF 3D Printing Solutions.

 

 

BCN3D Metal Pack

Het Metal Pack, met Ultrafuse® Metal Filaments van Forward AM voor de Epsilon Series 3D-printers, maakt het mogelijk om de hardware eenvoudig te upgraden om de nieuwste ontwikkelingen bij te houden en op betaalbare wijze solide metalen onderdelen te produceren. Deze upgrade opent een nieuwe reeks toepassingen, met name voor reserveonderdelen, functionele prototyping en tooling, en is voornamelijk gericht op de farmaceutische, voedings-, automobiel-, ruimtevaart- en productiesectoren. De onderdelen die door dit proces worden geproduceerd, gedragen zich vrijwel identiek aan die geproduceerd door MIM of CNC en bieden een oplossing met veel meer ontwerpvrijheid. Het Metal Pack bevat zowel Ultrafuse® 316L als 17-4 PH, en een hotend ontwikkeld voor het printen met metaal, evenals specifieke accessoires, om een ​​vlotte printervaring te garanderen. Na het printproces kunnen debindings- en sinterprocessen extern worden uitgevoerd via het huidige door Forward AM geautoriseerde netwerk van serviceleveranciers.

 

Printen met metaal, hoe werkt dat?

Het proces is verdeeld in 3 stappen: het printen van een onderdeel met een BCN3D Epsilon 3D-printer, en de daaropvolgende industriestandaard debinding en sinteren. Dit wordt extern gedaan via het huidige door Forward AM geautoriseerde netwerk van leveranciers. Het resultaat is een onderdeel dat bijna 100% massief roestvast staal is. Voor het printproces bevatten de filamenten Ultrafuse® 316L en 17-4 PH een hoog gehalte aan roestvast staal in combinatie met polymeerbindmiddelen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geprint. Het bindmiddelgehalte van het geprinte onderdeel wordt verwijderd in een katalytisch ontbindproces. Daarop volgt het sinterproces waarbij het geprinte onderdeel wordt verhit bij temperaturen net onder de smelttemperatuur van het metaal, waardoor de metaaldeeltjes samenvloeien. Het materiaal bereikt dan zijn uiteindelijke eigenschappen door na-sintering.

 

 

Beschikbaarheid

Het Metal Pack bevat een Ultrafuse® 316L (3kg) spoel en een Ultrafuse® 17-4PH (3kg) spoel, een Magigoo 316L hechting stift die ook compatibel is met het 17-4PH filament, twee nieuwe Hotend M's en de nieuwe BCN3D Brass Wipers for Metal. BCN3D zal ook een add-on publiceren voor de nieuwe slicersoftware BCN3D Stratos, speciaal voor het printen met metaal, inclusief printprofielen die zijn samengesteld voor de BCN3D Epsilon-serie. De prijs is € 1.099,95 exclusief BTW. Het Metal Pack komt in januari 2022 beschikbaar.

 

Over Bits2Atoms

Bits2Atoms is sinds januari 2014 actief in de 3D-print markt. Bits2Atoms richt zich op consultancy, verkoop en implementatie van professionele 3D-print oplossingen voor het MKB en Onderwijsinstellingen.

 

Contactgegevens:

Bits2Atoms, Zonnehorst 5, 7207BT Zutphen, Nederland

email: info@bits2atoms.nl / telefoon: +31575 469 554

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.