opc_loader
Wij ervaren momenteel flinke vertraging bij PostNL. Via de Track&Trace code kunt u de status van uw pakket volgen.

Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer

Artikelnr: 1004000201

Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer

De Raise3D Forge1 is volledig geoptimaliseerd voor het 3D-printen met BASF Ultrafuse 316L en Ultrafuse 17-4 PH metaal filament. FDM Metaal 3D-printen wordt gebruikt voor niet al te grote onderdelen met een complexe geometry.

Offerte / DEMO aanvragen

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Prijs exclusief BTW:

9.999,00
(Prijs excl. btw)

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,6 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Forge1, FDM Metaal 3D-printen met hoog succes percentage

De Forge1 is door Raise3D in nauwe samenwerking met BASF ontwikkeld om te 3D-printen met BASF Ultrafuse 316L en Ultrafuse 17-4 PH metaal filament. Het filament is een composiet filament dat bestaat uit een BASF polymeer en 316L of 17-4 PH roestvaststaal. De print, de zogenaamde "Green Part", bestaat dus uit een draagmateriaal (het BASF polymeer) en metaalpoeder. In een vervolgstap wordt het draagmateriaal verwijdert (hiermee ontstaat het zogenaamde "Brown part") en tenslotte wordt het onderdeel gesinterd tot het eindproduct. Het gehele proces is hetzelfde als het al veel langer in gebruik zijnde Metal Injection Molding (MIM). Het verschil zit in de vorming van het Green Part. Bij MIM wordt gebruik gemaakt van een mal, bij FDM Metaal 3D-printen wordt het Green Part direct 3D-geprint. Het verwijderen van het draagmateriaal (debinding) en sinteren gaat volgens een industrie gestandaardiseerd proces.

Waarom de Raise3D Forge1

Hoewel BASF Ultrafuse 316L en Ultrafuse 17-4 PH kan worden gebruikt op elke FDM 3D-printer, is het veelal een proces van "trial and error". Kleine problemen die bij het printen zijn ontstaan, worden pas zichtbaar bij sinteren. Lagen die niet goed aan elkaar hechten, niet goed hechten aan het printbed of een onregelmatige flow van het filament komen pas na het sinteren aan het licht als scheuren / barsten in het eindproduct. Een zo goed mogelijk Green Part is de basis voor een goed volledig metalen onderdeel. De Raise3D Forge1 is volledig geoptimaliseerd met als doel om het Green Part zo goed mogelijk te 3D-printen. Naast de hardware is ook de firmware en software geoptimaliseerd.

Raise3D Forge1 optimalisaties

 • Hardware
  • Geoptimaliseerde invoer van het filament: sterk verminderde invoerweerstand geeft een verbetering in printsucces en herhaalbaarheid
  • Printbed systeem met speciaal glas specifiek voor het printen met metaal filament
  • Gehard stalen nozzles
 • Software
  • Exclusief toegang tot ideaMaker Metal en al zijn functies
  • Geoptimaliseerd interne printparameters en procescontrole speciaal voor metaal filamenten (waaronder automatisch schalen om de krimp te compenseren die bij het sinteren ontstaat, BASF materiaal profielen, speciale support structuren etc.)
 • Firmware
  • Een voor metaal 3D-printen geoptimaliseerd kalibratie proces

Hoe zit het met debinden en sinteren?

Het met de Forge1 geprinte onderdeel moet nog ontdaan worden van het draagmateriaal en gesinterd worden om een volledig metalen onderdeel te worden. U kunt bij ons een voucher kopen (€ 50,- ex BTW per 0,5 kg Green Part(s)) waarmee u gebruik kunt maken van de Debinding & Sinter Service van BASF.

UNIEK: maak gebruik van de Raise3D First Metal Print Service. Laat het ontwerp van uw 3D-model controleren door Raise3D experts om de beste print- en nabewerkingsresultaten te bereiken: Raise3D First Metal Print Service 

Raise3D MetalFuse

Print u veel onderdelen of wil u een eigen Debinding & Sinter Service opzetten? De Forge1 maakt deel uit van Raise3D MetalFuse, een volledig in-house systeem voor FDM metaal 3D-printen. De MetalFuse oplossing bestaat uit de Forge1 Metaal 3D-printer, het D200-E debind station en de S200-C sinter oven. De D200-E en S200-C worden in het 2e kwartaal van 2023 verwacht.

In de onderstaande video wordt het complete Raise3D MetalFuse systeem getoond:

Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items