opc_loader

Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer

Artikelnr: 1004000201

Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer

De Raise3D Forge1 is volledig geoptimaliseerd voor het 3D-printen met BASF Ultrafuse 316L en Ultrafuse 17-4 PH metaal filament. FDM Metaal 3D-printen wordt gebruikt voor niet al te grote onderdelen met een complexe geometry.

Offerte / Demo aanvragen

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

Prijs inclusief BTW:

Wij bieden u voor deze investering graag een passend leasevoorstel aan.

(Prijs excl. btw) 7.499,00
7.499,00

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,7 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Metaal 3D-printer kopen: Raise3D Forge1 voor Precies 3D Metaal Printen

De Raise3D Forge1 is een krachtige FDM-metaal 3D-printer die speciaal is ontwikkeld in samenwerking met BASF voor het 3D-printen van metaalcomponenten met BASF Ultrafuse 316L en Ultrafuse 17-4 PH metaalfilamenten. Dit filament combineert een BASF polymeer met hoogwaardig 316L of 17-4 PH roestvast staal. Het resultaat is een 'Green Part' dat bestaat uit zowel het polymeer als metaalpoeder, welke in een later stadium wordt omgevormd tot het uiteindelijke onderdeel. Dit proces is vergelijkbaar met Metal Injection Molding (MIM), met als belangrijk verschil dat bij FDM Metaal 3D-printen het 'Green Part' direct 3D-geprint wordt, zonder gebruik te maken van een mal. Het verwijderen van het draagmateriaal (debinding) en het sinteren volgen een gestandaardiseerd industrieel proces.

Waarom de Raise3D Forge1

Hoewel BASF Ultrafuse 316L en Ultrafuse 17-4 PH kan worden gebruikt op elke FDM 3D-printer, is het veelal een proces van "trial and error". Kleine problemen die bij het printen zijn ontstaan, worden pas zichtbaar bij sinteren. Lagen die niet goed aan elkaar hechten, niet goed hechten aan het printbed of een onregelmatige flow van het filament komen pas na het sinteren aan het licht als scheuren / barsten in het eindproduct. Een zo goed mogelijk Green Part is de basis voor een goed volledig metalen onderdeel. De Raise3D Forge1 is volledig geoptimaliseerd met als doel om het Green Part zo goed mogelijk te 3D-printen. Naast de hardware is ook de firmware en software geoptimaliseerd.

Waarom kiezen voor de Raise3D Forge1?

Hoewel BASF Ultrafuse 316L en Ultrafuse 17-4 PH met verschillende FDM 3D-printers kunnen worden gebruikt, is het vaak een kwestie van 'trial and error'. Problemen die zich pas na het sinteren manifesteren, zoals slechte hechting van lagen, problemen met het printbed en onregelmatige filamenttoevoer, kunnen de kwaliteit van het eindproduct beïnvloeden. Een hoogwaardig 'Green Part' is essentieel voor een succesvol metalen onderdeel, en de Raise3D Forge1 is volledig geoptimaliseerd om dit te bereiken. Zowel hardware, firmware als software zijn geoptimaliseerd voor een uitstekend printresultaat.

Optimalisaties van de Raise3D Forge1:

Hardware:

  • Verbeterde filamenttoevoer met verminderde weerstand voor een hoger printsucces en herhaalbaarheid
  • Printbedsysteem met speciaal glas voor metaalfilamenten
  • Geharde stalen nozzles

Software:

  • Exclusieve toegang tot ideaMaker Metal en al zijn functies
  • Geoptimaliseerde printparameters en procesregeling voor metaalfilamenten, inclusief automatische schaling om sinterkrimp te compenseren, BASF materiaalprofielen en speciale ondersteuningsstructuren

Firmware:

  • Geoptimaliseerde kalibratieprocedure voor metaal 3D-printen

Debinding en Sinteren met de Raise3D Forge1:

Na het 3D-printen met de Forge1 moeten de onderdelen nog worden ontdaan van het draagmateriaal en gesinterd worden om volledig metalen onderdelen te verkrijgen. U kunt bij ons een voucher kopen (€ 50,- ex BTW per 0,5 kg Green Part(s)) om gebruik te maken van de Debinding & Sinter Service van BASF.

UNIEK: Profiteer van de Raise3D First Metal Print Service. Laat het ontwerp van uw 3D-model controleren door Raise3D-experts om de beste print- en nabewerkingsresultaten te behalen: Raise3D First Metal Print Service 

Raise3D MetalFuse

Als u veel onderdelen print of uw eigen Debinding & Sinter Service wilt opzetten, is de Forge1 onderdeel van Raise3D MetalFuse, een volledig in-house systeem voor FDM-metaal 3D-printen. MetalFuse bestaat uit de Forge1 Metaal 3D-printer, het D200-E debindstation en de S200-C sinteeroven. De D200-E en S200-C worden verwacht in het 4e kwartaal van 2023.

ekijk de video hieronder om het complete Raise3D MetalFuse-systeem in actie te zien.

Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Raise3D Forge1 FDM Metaal 3D-printer


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items