opc_loader

Instap 3D-print workshop met Tinkercad

Bits2Atoms

Vind je het leuk om zelf iets te maken? Heb je belangstelling voor de ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen en wil je meer horen en zien over 3D-printen, dan ben je van harte welkom.

Speciaal voor starters, nieuwsgierigen en jeugd vanaf ca. 10 jaar hebben we een mooie workshop ontwikkeld waar je stap-voor-stap leert te ontwerpen in 3D. We gebruiken daarvoor het 3D-ontwerpprogramma Tinkercad. Als je een goed ontwerp hebt gemaakt, ga je die vervolgens ook 3D-printen.

Deze gezellige, laagdrempelige workshop vindt plaats in de Middeleeuwse kelder in ons mooie Jugendstil pand in het centrum van Zutphen.

De data voor het eerste halfjaar van 2018 zijn nu bekend. 

(Prijs excl. btw) 41,32
50,00
Datum

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,6 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Workshop 3D-printen met Tinkercad

We krijgen vaak de vraag of er een eenvoudig 3D-ontwerpprogramma bestaat, waarmee je snel en gemakkelijk aan de slag kunt. Gestimuleerd door deze vraag hebben we een workshop ontwikkeld, waarin je de basisvaardigheden van het ontwerpen aanleert en oefent onder deskundige begeleiding. Het 3D-ontwerpprogramma heet Tinkercad.

Tijdens de workshop

Tijdens de workshop volg je de aanwijzingen en stappen die in een handleiding met veel afbeeldingen beschreven staan. Je kunt er zelfstandig mee aan de slag en natuurlijk kun je al je vragen stellen aan de begeleider die aanwezig is. 
We werken met kleine groepjes van maximaal 4 personen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Tevens leer je meer over wat 3D printen inhoudt en hoe een eenvoudige 3D-printer werkt.

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een sleutelhanger die jezelf ontworpen en 3D geprint hebt.

Resultaat

Na afloop van de workshop Tinkercad kun je thuis verder met 3D ontwerpen in Tinkercad. Je kunt eenvoudige ontwerpen maken en omzetten naar een printbaar .stl bestand. Ook heb je na deze workshop meer kennis over 3D printen, zodat je kunt meepraten over dit onderwerp op je werk, tijdens een feestje of op school, want 3D-printen is echt iets van deze tijd!

Benodigdheden

Als je mee wilt doen aan de workshop is het belangrijk dat je je eigen laptop of Macbook met muis meeneemt.

Datum en tarief

De workshop wordt op zaterdagmiddag gehouden van 13.30 tot ca. 17.00 uur.
De aanmelding verloopt via de webwinkel, waar je ook de datum kunt kiezen die je het beste uitkomt. Kosten: € 50,- per persoon, inclusief drinken en je eigen 3D-sleutelhanger.

Instap 3D-print workshop met Tinkercad heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items