opc_loader

Ultimaker 3 Extended 3D-printer

Ultimaker 3 Extended: de Ultimaker 3 is een zeer toegangkelijke professionele 3D-printer. Ten opzichte van de Ultimaker 3 heeft de Ultimaker 3 Extended 100 mm meer bouwhoogte ter beschikking.

Levertijd: 2 - 3 werkdagen

Offerte aanvragen

Prijs inclusief BTW:

(Prijs excl. btw) 3.695,00
4.470,95

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,5 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Artikelnummers
EAN:
8718836374401

Ultimaker 3 Extended 3D-printer

De Ultimaker 3 Extended is, net zoals zijn kleinere broer de Ultimaker 3, de nieuwe maatstaf in (desktop-) 3D-printen. Het unieke dual systeem zorgt ervoor dat complexe prints relatief eenvoudig geprint kunnen worden. Het Nederlandse Ultimaker heeft de moeilijkheden van het dual printen overwonnen. Dankzij het auto-lifting systeem wordt de nozzle die op dat moment niet in gebruik is, een klein stukje opgetild. Hierdoor zit deze nooit in de weg, wat op conventionele dual 3D-printers nog weleens het geval is.

Ultimaker printcores

De printkop van de Ultimaker 3 / Ultimaker 3 Extended bevat twee losse printcores. Deze printcores zijn speciaal ontwikkeld om probleemloos met specifieke materialen te printen. De printer wordt standaard geleverd met 2 zogenaamde AA printcores en 1 BB printcore. Printcore AA is ontwikkeld voor het printen met PLA, ABS, CPE, PET-G en Nylon. Printcore BB is specifiek voor het printen van ondersteuning met het in water oplosbare PVA filament. De printcores zijn eenvoudig te wisselen. Gebruik de combinatie AA - BB om een object met support te printen of gebruik de combinatie AA - AA om een object met 2 verschillende kleuren te printen. In de toekomst worden nog meer materialen verwacht met mogelijk ook daarvoor speciaal ontwikkelde printcores.

Betrouwbaar printen

Gebruikt u de Ultimaker 3 met Ultimaker filament, dan herkent de printer welk materiaal er wordt gebruikt. De printer checked of het geladen materiaal en het type printcore met elkaar overeenkomen. Dankzij een koppeling met Cura en voorgedefiniëerde materiaalprofielen behaalt u eenvoudig de beste resultaten.

Wilt u meer kunnen experimenteren met diverse materialen en settings? Ook dat kan. De Ultimaker 3 heeft nog steeds een open filament systeem.

Algemene kenmerken

  • Bouwvolume van 215 x 215 x 300 mm
  • Laag resolutie tot 20 micron met een 0.4 mm nozzle
  • Print temperatuur tot 280 Á‹šC
  • Dual extrusie met in water oplosbaar support materiaal
  • Verwisselbare print cores
  • Verwarmde bouwplaat met actieve leveling
  • Printen via WiFi, LAN of USB-stick

Ultimaker 3 Extended 3D-printer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items