opc_loader

Zortrax Inkspire – High Definition DLP 3D printer

Zortrax Inkspire – High Definition DLP 3D printer

Professioneel HD DLP (resin) 3D-printen via WiFI of Ethernet

Levertijd: 3 - 4 werkdagen

Prijs inclusief BTW:

(Prijs excl. btw) 1.735,00
2.099,35

+ Gratis verzenden vanaf € 100,-
+ Gratis afhalen in onze vestiging in Zutphen 
+ Eigen Technische Dienst
+ Onze klanten geven ons een 9,6 / 10 WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Artikelnummers
EAN:
5902280823643

Inkspire resin UV LCD 3D-printer

De UV-LCD-technologie in de Zortrax Inkspire bestaat uit een LCD-scherm met hoge resolutie en UV-LED achtergrondverlichting om fotopolymeren laag voor laag te laten stollen. Met 50 x 50 micron XY-resolutie en 25 micron minimale laaghoogte is het systeem tot 9x nauwkeuriger dan toonaangevende SLA 3D-printers. De hele laag wordt in één keer op het oppervlak van het fotopolymeer geprojecteerd, daarom is de Inkspire ook tot 8x sneller. Een intuïtieve touch interface vraagt ​​naar de huidige hoeveelheid hars in de printer en stelt automatisch elke onderbreking in wanneer een bijvulling nodig zal zijn. Microscopische precisie maakt de Zortrax Inkspire perfect voor ingenieurs, ontwerpers, juweliers of tandprothetici. Vanwege de hoge werksnelheid kan de printer werken als een basisproductie-eenheid in een 3D-printfarm.

UV LCD technologie

Resin 3D-printers werken over het algemeen met SLA- (stereolithografie) of DLP- (Digital Light Processing) technologie. In SLA is de nauwkeurigheid constant, maar de werkingssnelheid is omgekeerd evenredig met de hoeveelheid werkruimte dat in beslag wordt genomen door het model. Dat komt omdat een hele laag getekend moet worden met een laser. In DLP is de de werkingssnelheid is constant, maar de precisie daalt naarmate de hoeveelheid gebruikte werkruimte toeneemt. Omdat ze zijn ontworpen rond digitale projectoren, kunnen populaire DLP 3D-printers slechts werken met een relatief kleine pixelgrootte op voorwaarde dat de afbeelding van de geprojecteerde laag beperkt is tot een klein deel van hun beschikbare werkruimte. Wanneer het geprojecteerde beeld wordt vergroot om de volledige werkruimte te vullen, groeien de pixels tot 70 micron of groter.
Zortrax UV LCD biedt constante hoge snelheid en constante hoge XY-resolutie, ongeacht hoeveel van de werkruimte wordt gebruikt. Met de UV-technologie van Zortrax wordt UV-licht in drie verschillende stadia verwerkt. Eerst raakt het een polariserende film
gerangschikt langs een horizontale as. Alleen het deel van het spectrum dat horizontaal trilt komt er doorheen. Het nu horizontaal gepolariseerd licht gaat vervolgens in een reeks vloeibare kristallen. Elk kristal kan het onveranderd laten of draai het 90 graden. In de laatste fase raakt het licht een andere polariserende film, deze keer verticaal gerangschikt. Als een vloeibaar kristal tussen die twee films niet roteert, is de pixel uit omdat horizontaal gepolariseerd licht niet door de verticaal gepolariseerde film kan komen. Als het licht gedraaid is, kan het door beide films en is de pixel ingeschakeld.

Compatible Resins

De Zortrax Inkspire werkt met Zortrax Resin Basic, een fotopolymeer dat speciaal ontworpen is om de nauwkeurige details en tegelijkertijd de goede mechanische eigenschappen te garanderen. Externe resins zijn fotopolymeren voor speciale doeleinden, gemaakt voor o.a. toepassingen in de tandheelkundige protheses of ontwerpen van sieraden. Alle resins die worden uitgehard door licht met een golflengte van 405 nm worden ondersteund.

Z-SUITE

Z-SUITE is Zortrax's eigen slicing- en 3D-printer farmmanagementsoftware. Het wordt gratis geleverd bij elke Zortrax 3D-printer. Z-SUITE heeft nu een aantal extra functionaliteiten om het werken met Zortrax Inkspire mogelijk te maken. Belichtingstijden voor het model en ondersteunende structuren kunnen onafhankelijk worden ingesteld om de ondersteuningsstructuren harder te maken waardoor deze gemakkelijker te verwijderen zijn. Het maakt ook ondersteuningen dunner zodat hun totale footprint op het model vermindert zodat minder nabewerking nodig is om de oppervlakken perfect glad te maken. Instellingen voor resins, kunnen gemakkelijk worden opgeslagen als profielen. Z-SUITE kan op afstand pauzeren, hervatten en controleren van het afdrukproces op elke Zortrax Inkspire die verbonden is met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Technische specificatie

Technology UV LCD
Pixel size 50 microns (0.05 mm)
Layer thickness 25, 50, 100 microns
Print speed 20-36 mm/h
Build volume 74 x 132 x 175 mm
Support Mechanically removed - printed with the same material as the model
Light source UV integrated light (wavelength 405 nm)
Connectivity Wi-Fi, Ethernet, USB
Operating system Android
Processor Quad Core
Touchscreen 4" IPS 800 x 480
Available materials Zortrax Photopolymer Resin Basic
External materials Applicable
Software bundle Z-SUITE
Supported file types .stl, .obj, .dxf, .3mf, .zcodex
Supported formats .cws, .zcodex
Supported operating systems Mac OS X / Windows 7 and newer versions
Dimension device (W x D x H) 210 x 210 x 420 mm
Shipping box 315 x 312 x 530 mm
Shipping weight 10.5 kg
Device weight 9.2 kg
Ambient operation temperature 20 - 30° C
Storage temperature 0 - 35° C
AC input 110 V ~ 5.9 A 50/60 Hz 240 V ~ 2.5A 50/60 Hz
Maximum power consumption 50 W

Zortrax Inkspire – High Definition DLP 3D printer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen: